OraColumn 1

Beste mede-KT’ers,

Met de OraCo hadden wij vorige week een vergadering met als hoofdpunt: ‘Wat nu?’. Activiteiten gecanceld, bedrijven afgezegd en vergaderingen via zoom, hoe gaan we nu verder? Even hebben we eraan gedacht om de rest van het jaar voor lief te laten en niks te organiseren. Gelukkig ging dit simplistische plan snel van tafel. We begonnen te brainstormen: online cursussen, college en nog veel meer kwam naar boven. Het enthousiasme begon weer te groeien en we gingen nadenken over een manier om jou, lid van variscopic, ook in deze tijden te kunnen blijven bereiken op een manier waarop jij jezelf kunt verrijken. Al snel kwamen we op dit idee: Het OraCel van Delft. Geïnspireerd door het Orakel van Delfi, een plek waar pelgrims van heinde en verre kwamen om advies en goede raad te vragen. Nu zijn wij geen goden (behalve onze jonge god Bram dan) en ook zullen wij jullie levens niet drastisch veranderen met de teksten die je hier zult lezen. Wat we echter wél gaan proberen te doen, is jullie de volgende dingen aanbieden: nuttige, betrouwbare info over o.a. Corona, inspirerende acties van over de hele wereld en ideeën om je tijd te verdrijven. Uiteraard zullen stukken uit deze wekelijkse column mogelijk bekend voorkomen omdat je ze al ergens anders al hebt gezien. Mocht dit zo zijn, stop dan niet direct met lezen, maar kijk of we je mogelijk toch op een andere manier kunnen verrassen! 

pgQCeYjAgnTf46MEO5M9PdMKCM_VdelmWIEN6OJCqU9Ks1U70HiX5L_jc4Di9nqY94jB2JviNBGRQ8GKDKCEP3Sm-n3FOlpx3xvBblBgUJUQoIiiaSYCmjojnqylIsGuaL9IW1kk

Om ook dit stukje tekst een informatieve touch te geven, raad ik jullie een filmpje aan van Armando Hasudungan. Enkelen van jullie zullen vast al bekend zijn met zijn naam. Hij maakt namelijk op fantastische wijze overzichtsfilmpjes over medisch relevante onderwerpen. Zeker het kijken waard in de voorbereiding van een tentamen dus! In dit filmpje laat hij de tijdlijn, pathofysiologie en behandeling van corona op onwijs heldere wijze zien. Na dit filmpje kun je dan ook eindelijk aan huisgenoten laten zien dat jij als “medische” TU Delft student wel degelijk antwoord hebt op al hun vragen en nog veel meer!

zhE8HhTeve3dztBqPIWZurZ8SM6m532b8rqo0vDIGBUMwm73MEzUpFt-JjQKVVNOSAfxImuJHTI9allO8E8V131uHKv91oVwe_DBY_d9dgxByJCJM5Rb0ztqzEcNanFZVsYx2FVf

Mocht je liever jezelf op cultureel aspect willen ontwikkelen als sog, dan raden wij aan om eens online een museum te bezoeken! Verschillende musea in onder andere Amsterdam, Berlijn en Londen bieden namelijk gratis online tours aan! Klik hier voor een overzicht van de musea.

Net zoals zoveel deze tijd was ook het schrijven van deze ‘inleidende column’ even wennen. Hopelijk heb je het toch met plezier kunnen lezen of was het in ieder geval voldoende voor een sog. Mocht je nou op- of aanmerkingen hebben. Mail dan naar oraco@variscopic.nl of bel/app bram: +31 6 58932902 (mag ook voor kerstdiners).

Hopelijk lees je onze column volgende week weer!

Liefs,

Het OraCel van Delft

Hoofdauteur van deze week: Joris