OraColumn 2

Hallo lieve kt’ers,

Het is alweer tijd voor de tweede column (met één L, sorry mensen)! Inmiddels heeft iedereen hopelijk zijn draai weer een beetje kunnen vinden. De eerste online tentamens zijn geweest, de bep voorstellen zijn ingeleverd en er zijn voor een hoop dingen alternatieven bedacht. Ook wij hopen aan dit laatste een beetje bij te dragen.

cgXnIiVJXbvyN4dYaDW10OQW_kxhgKBNKACIObTu6LJEjwjBUV-6fiLw9gWjxXEZ1g-Gg5T73HOj0g_wC3DCyrmpLw9uFDylfZyd7O4c9XsygfzSa7KaSPtoKuMC1w

Voor de ‘intelligente lockdown’ hebben we een overdadig aantal enthousiaste aanmeldingen gehad voor de LaTeX cursus die van start zou gaan op 18 maart. Helaas gaat deze nu niet door en heeft meneer Somhorst ook aangegeven dat het niet mogelijk is deze online voort te zetten. Omdat veel mensen waarschijnlijk toch nog geïnteresseerd zullen zijn in het handig worden in LaTeX voor bijvoorbeeld hun BEP, scriptie of andere verslagen hebben we naar alternatieven gezocht. 

Daar zijn de volgende dingen uitgekomen:

 1. De online cursus “LaTeX for Students, Engineers, and Scientists”, klik hier
  De verwachting is dat deze 3-4 uur in beslag neemt per week voor 7 weken

 2. Een tutorial, klik hier
  Deze tutorial geeft per onderwerp een uitleg door middel van tekst en afbeeldingen

 3. Een ‘boek’ op wikibooks, klik hier;
  Heeft per onderwerp een uitgebreide wikipedia pagina beschikbaar

 4. Een video tutorial, klik hier;
  Bestaat uit 14 relatief korte video’s in oplopende moeilijkheidsgraad die de verschillende onderwerpen belichten

Hopelijk kan deze informatie jullie verder helpen. Om toch ondersteuning vanuit ons te bieden kunnen jullie tot en met 31 mei vragen over LaTeX opsturen naar oraco@variscopic.nl, wij zullen dan zorgen dat deze zo snel mogelijk beantwoord worden.

_ZHLI4yQ_rkmTPDr3g86QfL6Rd_aMNcRTweWc1Z-T5FV3vbMv-u9uiHfd1_z9lK9wot4yPDEnw1Xjfm62VCA2ay4BY4XLDc8B9-6adnZoYkBoPA4oZuaVuD-QRGZSw77Aypm97pSyJ2DGTuRSghPHStg5g9ACmtlafIE2AvE8N6LZehsZjfFE1cDMVsPcW-BEFws490u3FsO5KmRrH0PU26LshaBv2GA3EsmIqjWp2vOXVD5XeEHfxzPJg_g

Persoonlijk (en ik denk dat veel studenten zich daar wel in kunnen vinden) houd ik enorm van andere landen bezoeken. Niet alleen ergens ultiem lui in de zon op een terras een biertje drinken (ook erg fijn) maar ook de taal ervaren, bezienswaardigheden bekijken en door de natuur wandelen. Het feit dat de zomervakantie dit jaar waarschijnlijk niet veel verder gaat dan koeien spotten in Nederland (sorry voor het pessimisme en het beledigen van koeienspotters) is dan ook enorm jammer. Om jullie toch een beetje een buitenlandgevoel te geven en gewoon om even met iets anders bezig te zijn daarom twee tips. 

De eerste is (wellicht een open deur): ga een taal leren! Waarschijnlijk heb je nu wat meer tijd over dan normaal, hét ideale moment om je frans, spaans, chinees of kroatisch op te halen of te gaan leren! Wellicht kun je dan het nieuwe seizoen van la casa de papel (ook een tip) zelfs zonder ondertiteling bekijken. Waarschijnlijk bij de meesten wel bekend, maar duolingo is hiervoor een enorm handige en leuke app. Het geeft je een sog momentje waar je ook nog wat aan hebt. 

Als tweede tip bestaan er ook super veel instagrampagina’s met de meest mooie foto’s van over de hele wereld. Neem vooral een kijkje op de accounts earth en lonelyplanet, zo waan je je toch even in het buitenland (soort van dan, niet overdrijven). 

Om deze column af te sluiten hierbij een mooie tekst die ik pas in de story van earth tegenkwam (wellicht een beetje te filosofisch, maar ach moet kunnen soms). Tot volgende week!

Liefs,

Het OraCel van Delft

Hoofdauteur van deze week: Elise