OraColumn 6

Oracolumn 6

Hallo lezers,

Deze week een column van mij! Ik kreeg de mogelijkheid om column nummer 6 (‘Vo) te schrijven, dus die kans kon ik niet laten lopen. Ik hoop dat jullie het nog steeds goed maken en dat jullie deze periode een beetje doorkomen. Inmiddels hebben we al een datum waar we naar toe kunnen leven wanneer we weer meer naar buiten mogen. Tot dan zitten we voorlopig nog thuis te werken. Zo ook ik. Ik heb de afgelopen tijd veel geleerd over het effectief werken in een thuissituatie, wat niet altijd even gemakkelijk is. Zeker voor de meeste KT’ers die het nu ontzettend druk hebben met BEP of tentamens is dit een grote uitdaging. Ik wilde daarom wat toelichten hoe ik en mijn bestuursgenoten proberen zo effectief mogelijk te werken terwijl we thuis zitten.

EjxrNZ7paBA7xbzmHye7ShuYXLP-J10UWvU1aVqedUjEkjldAg-5d1KFL9-g22w5eQYmsF_cRJYg-xBEFzQgWMtXOUdYt2_vr8s4bRnEWqON5_eu6Fj2yOmBUlZrcDhcUz1vbmBq

Sinds begin van dit jaar maken wij alle vijf gebruik van Todoist. Dit is een website waar je al je To do’s in bij kunt houden. Super handig voor als je veel te doen hebt! Je hebt verschillende opties binnen Todoist waarmee je heel effectief je taken bij kan houden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende mappen aanmaken waar je taken in kan sorteren, of verschillende taken een bepaalde prioriteit geven. Ook kun je een datum per taak aangeven wanneer hij klaar moet zijn. Je kunt er zelfs karmapunten mee verdienen als je je taken op tijd afrond!

v5Uu4fOYvjt9X6D4qsV8QPnSbTnU_Ru2T7iQTZyA-KKDFCqLp6GsBEaNUFOvyfLl8-emPzW-290eXVRo_bm3ShnFg20hkQilfRt0qLJJE9E-TI5v59-Ac361jzrCk6T9jvNS_UUx

Ook wil ik jullie nog een paar tips geven voor gestructureerd werken en productiviteit:

  • Zet je taken om naar acties. Dus voeg een werkwoord toe, en zorg ervoor dat als je je taak ziet je meteen weet wat je kan gaan doen. Maak het behapbaar en uitnodigend om de eerste stap te maken.
  • Als je je taak binnen twee minuten kunt uitvoeren, doe je dat gelijk.
  • Scan je to do lijst en kies waaraan je wilt werken (belangrijk/niet belangrijk, urgent/niet urgent)
  • Wen jezelf aan om te beginnen met het vervelendste en irritantste klusje voor vandaag. Vind je het echt vervelend, blijf jezelf herinneren aan het eindpunt. Hoe voel je je als je het straks afgemaakt hebt?
  • Richt je op één activiteit. Je werkt sneller en je werk is van hogere kwaliteit als je niet probeert verschillende taken tegelijk af te handelen.
  • Loop je vast, vraag om feedback. Feedback geeft nieuwe energie en helpt om het juiste einddoel voor ogen te houden.
  • Communiceer liever een keer te vaak dan te weinig.
  • Wees trots op wat je maakt en vertel er met enthousiasme over!! (En houdt ze bij!!!)

0AWxeCn1g6Zu6I9tg6NXZoY8Jw7jSR6tj6za8LbcDS5YLsKwEQ4sTEOc0aSdzrdDik7cwdYmtHposriKDKIFLS0kS_jdOPdMxUJi9nfm-jd6GSV2lLOkyk4d7Zx-3Mky87t0dm55

Dan nog een klein stukje over geld. Daar ben ik penningmeester voor natuurlijk. De laatste tijd komt heel vaak voorbij dat de economie niet zo goed gaat op de coronacrisis. De overheid moet veel geld in onze economie pompen om hem overeind te houden. Ik vroeg me af waar ze al dat geld vandaan halen. Een tekort van 90 miljard is toch best veel geld. Ik vond deze pagina waar het allemaal wordt uitgelegd:

De volledige website is overigens een aanrader voor mensen die net zoals ik economie als eerste hebben laten vallen op de middelbare school maar toch willen weten hoe dit soort dingen in elkaar zitten.

Hoofdredacteur van deze week: Jeroen