OraColumn 9

Hey, hallo allemaal!

Ik wil deze week knallend beginnen met een filmpje wat ik onlangs tegen kwam. Tussen alle studeerstress van de eindejaars tentamens en deadlines door is dit vast een goede afleiding. Twee weken terug heeft voor het eerst in de geschiedenis een particuliere raket onze planeet verlaten met een aantal astronauten aan boord. Na een hoop testlanceringen en vele oefeningen was SpaceX er eindelijk klaar voor. De vlucht ging vlekkeloos en inmiddels zweven de astronauten gewichtsloos in het International Space Station. In tegenstelling tot wat in het filmpje te zien was zijn de booster rakketen goed en wel geland. 
Ik blijf het indrukwekkend vinden hoe de oprichter van SpaceX, Elon Musk, zulke indrukwekkende prestaties verricht. Hij is hard op weg zijn jongens droom, om mensen op mars te zetten, waar te maken. Vorige week belande ik via youtube start in een reeks aan filmpjes over wie Elon Musk is en waar hij vandaan komt. Zijn prestaties nu zijn even verassend als zijn verleden. Echt aan te raden om je er meer in te verdiepen.

ysEAoqvvWrjOmNvZZZ9lApKJ8qOOD8XAoOUzqwPB9xWmspQkBy_ZX2jwutpaD_b5lPFyIKLLkHq6QkiD5a96K2QWhFBUjIpMv2FLrYj66VvM0bf_EQgA0mn_qUeiEENTjuqG41a4

Ik moet helaas bekend maken dat dit de laatste column zal zijn. Aangezien het jaar bijna ten einde loopt en de studie druk ook bij mijn commissie leden groter wordt, hebben we besloten onze fantastisch reeks verhalen af te sluiten. We hebben als commissie ontzettend genoten van het schrijven van alle verhalen met het idee jullie corona quarantaine er iets mee te verlichten. Aan de clicks op de site te zien hebben jullie er ook erg van genoten. 

Ik wil deze negende en laatste column graag afsluiten met een positieve noot. Ik heb deze column heerlijk weg getypt in het avond zonnetje op mijn balkon in hartje Delft. Er komt fantastisch weer aan (en wellicht een ware hittegolf) en eigenlijk is het iets te vroeg, maar ga er vooral van genieten. Het heerlijke zonnetje is een goed excuus om even te soggen. Want van een wandelingetje door de buurt ga je je alleen maar beter kunnen concentreren. We moeten met z’n alle nog even doorzetten. Dan hebben we dit oh zo gekke en chaotische studie jaar weer achter de rug en kunnen met een positieve blik vooruit kijken op wat volgend jaar op ons te wachten staat. Je tweede jaar? Je master? Of een tussenjaar? Hoe het ook zal lopen we gaan er weer een fantastisch jaar van maken en roeien met de riemen die we hebben. Eerlijk is eerlijk, deze hele lockdown nu het allemaal gewend is valt me reuze mee. Nu eerst nog even door bikkelen naar je tentamens en dan lekker genieten van de vakantie.

Succes met je tentamens!

Groetjes Bram