LaTeX Cursus III

LaTeX Cursus III
Algemeen
Datum:  woensdag 6 maart 2019

Inschrijvingen gaan via de eerste LateX Cursus dag

Peter Somhorst zal een LaTex cursus geven, exclusief voor Klinische Technologie.

LaTeX is een document-opmaak-systeem voor wetenschappelijke literatuur. Origineel ontworpen voor wiskunde-publicaties is het uitermate geschikt voor technische literatuur. In tegenstelling tot Microsoft Word of Google Docs is het geen wat-je-ziet-is-wat-je-krijgt-systeem, maar wat-je-typt-is-wat-je-bedoelt: je omschrijft hoe je document er uit zou moeten zien en wat er in moet staan, en laat LaTeX het opmaakwerk doen. Dit resulteert, bij goed gebruik, in een nette, consequente en correcte opmaak.

LaTeX is uitermate geschikt voor het opstellen van wetenschappelijke artikelen en stage-verslagen, maar ook meer alledaagse documenten. LaTeX heeft een stevige leercurve. Je zult dus even moeten investeren, maar hebt er de rest van je universitaire en professionele carrière profijt van. Deze cursus gaat in op de basisprincipes van LaTeX, de minimale benodigdheden die je nodig hebt om bijvoorbeeld een stage-verslag te maken, en een heel aantal tips en trucs voor KT-studenten. 

Peter Somhorst gebruikt LaTeX bij voorkeur sinds het afronden van zijn bacheloropdracht in 2010. Hij past het toe voor wetenschappelijke literatuur, onderzoeksprotocollen, formulieren, handleidingen, opdrachten voor studenten, presentaties en nog veel meer. Hij hoopt jou te kunnen motiveren je volgende verslag in LaTeX-formaat op te sturen.

Mocht je dit jaar het bachelor eindproject gaan starten, in de master met LaTex willen gaan werken of LaTex nog beter willen leren begrijpen, schrijf je dan vooral in! 

Inschrijven: de inschrijvingen gaan op 7 januari om 13:00 open. Inschrijving gaat via de Variscopic website. Eerst kunnen derde jaars en master studenten zich inschrijven. `Let op: er zijn maximaal 30 plekken! Indien er nog plekken beschikbaar zijn: dan kunnen tweede jaars zich de dag erna (8 januari) ook inschrijven.

Belangrijk: de workshop is drie(!) avonden van 19:30 tot 21:00 uur.

Data: 13/2/2019, 27/2/2019 en 06/3/2019

Locatie: KT-vleugel

Kosten: 3 euro (voor alle drie de workshops)

Bedrijven

Medical DeltaVvAAABN AMRO