U bent hier:

Congressen

CCE 2023 - 31 maart 2023

Dit is aankomend jaar hét carrière evenement voor KT’ers, TM’ers en andere medisch-technisch geïnteresseerde studenten organiseren. Deze mooie dag zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart 2023. Op deze dag zal duidelijk worden welke mogelijkheden er allemaal zijn na het afronden van je studie. Er zal een informatiemarkt zijn met verschillende bedrijven die je kunnen vertellen wat je bij hun zou kunnen betekenen, en er zullen sprekers als afgestuurde TM’ers komen die wat gaan vertellen over hun carrièrepad. Op deze manier is het mogelijk om in aanraking te komen met de arbeidsmarkt en wij hopen zo studenten te prikkelen en te inspireren over de toekomstmogelijkheden van dit vakgebied.

Wij hebben er heel veel zin in en hopen jullie in maart te zien tijdens het evenement en op de borrel achteraf!

Meer informatie over inschrijven en deelnemende bedrijven is te vinden op onderstaande platforms.

 Instagram

 Linkedin

LIMSC 2023 - 15-19 maart 2023

Beste KT-studenten, 

Van 15 tot 19 maart wordt de 13e editie van LIMSC georganiseerd in het LUMC in Leiden. Tijdens LIMSC zijn er studenten van alle LUMC-studies aanwezig als crew, en omdat KT hierbij hoort, kunnen ook jullie je opgeven als LIMSC-crew. De crew helpt met het soepel laten verlopen van het programma, het rondwijzen van de deelnemers, en geeft uiteraard de mogelijkheid om niet alleen medestudenten uit het LUMC te ontmoeten, maar ook LIMSC deelnemers van over de hele wereld. 

Je opgeven als crew kan al vanaf één dagdeel, waarbij je zelf kan doorgeven wanneer je kan. De dagen dat er crew nodig is zijn woensdag 15 tot en met zaterdag 18 maart. Vóór LIMSC wordt er een informatieborrel georganiseerd in Hepatho, waar je uitleg krijgt over je taken. 

Je opgeven kan via een mailtje met daarin een korte introductie, verstuurd naar LIMSC@MFLS.nl

LIMSC is een unieke mogelijkheid om aan je eigen universiteit je netwerk te verbreden. We hopen jullie allemaal te zien in maart! 

TiiM congres 2023 NVvTG - 21 april 2023

Op 21 april 2023 zal de volgende editie van het TiiM congres plaatsvinden. Technologie en geneeskunde zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. De geneeskunde maakt dankbaar gebruik van steeds modernere technieken om de beste behandeling aan de individuele patiënt te kunnen bieden. Steeds vaker steken innovaties de kop op waarvan de medische meerwaarde en mogelijkheden onduidelijk zijn. Vaak gaat technologische vooruitgang harder dan de van oudsher evidence-based geneeskunde. Dit creëert een speelveld tussen geneeskunde en techniek, onderzoek en onderwijs, wet- en regelgeving, en de betrokkenheid van patiënten in hun eigen zorgproces. Het TiiM Congres beoogt deze onderwerpen en alle betrokken professionals bijeen te brengen; dit is het moment dat technisch geneeskundigen, innovators en artsen in contact komen met de industrie en met beslissers in de zorg. De nieuwste ontwikkelingen en de huidige stand van zaken worden belicht en bediscussieerd. Dit alles vanuit een medisch-technisch oogpunt.

Zorg & ICT in charge of the future 2023 - 13-15 juni 2023

Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van de zorg? Kom dan op dinsdag 13, woensdag 14 en/of donderdag 15 juni naar Zorg & ICT in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Je doet er kennis op over nieuwe technologieën voor de zorg. Actuele onderwerpen als virtuele zorg, cyber security, databeschikbaarheid, healthcare Internet of Things (IoT), artificial intelligence (AI) en zorg op afstand staan centraal ‘In charge of future’ tijdens
Zorg & ICT 2023.

Rotterdam Intensive Care Symposium (RICS) - 4/5/6 april 2023

Dit jaar is vindt alweer de 6e editie plaats van het Rotterdam Intensive Care Symposium (RICS). Hét symposium voor de professionals werkzaam op de intensive care. In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend symposium met nationale- en internationale experts. Kenmerken van het symposium zijn innovatie, verdieping en van hoog niveau.

Speciaal voor studenten is er een aangepast laag tarief van € 75.- (normaal € 179.-), op vertoon van studentenpas. Inschrijven is mogelijk via onze website na het aanmaken van een account. Tevens bied dit account toegang tot de gratis LIVE webinars die plaats vinden voor het event.

NVEC Congres - 11 april 2023

De Nederlandse vereniging voor Endoscopische Chirurgie maakt op 11 april a.s. een doorstart naar de Nederlandse Vereniging voor Evolutionaire Chirurgie.

We presenteren voor U de laatste ontwikkelingen in en om de operatiekamer zoals Beeld gestuurde chirurgie, augmented reality, imaging, fluorescentie 3D printing, smart glasses, artificiële intelligentie, telemonitoring en de groene Operatiekamer. In de beurs van Berlage in Amsterdam hopen we zoveel mogelijk innovatieve specialisten assistenten, instrumenterende en ingenieurs bij te brengen om de laatste innovaties met elkaar te delen.

Hopelijk tot 11 april in Amsterdam!

Namens de NVEC
Prof. Dr. N.D. Bouvy, voorzitter NVEC

https://www.twohands-events.nl/nvec/

Data-driven Healthcare - 24 mei 2023

Data en data gedreven technologieën staan steeds vaker aan de basis van beslissingen en handelingen in de gezondheidszorg. De beschikbaarheid van medische gegevens en digitale gegevensuitwisseling in de zorg is daarbij essentieel.

Artificial Intelligence biedt mogelijkheden om voorspellingen te doen, aanbevelingen en intelligente ondersteuning bij beslissingen in onder andere de zorgsector. Daarmee worden dergelijke systemen in toenemende mate integraal onderdeel van digitale zorg. Organisaties dienen zich dan ook nu al wegwijs te maken in de adoptie en het gebruik van deze technologie.

Tijdens het congres op 24 mei komen thema’s als elektronische gegevensuitwisseling in de zorg, gepersonaliseerde zorgpaden, netwerkzorg, cloud strategy & kansen en uitdagingen van AI in de zorg uitgebreid aan bod. Via inspirerende keynotes en in diverse expertsessies werd data gedreven werken vanuit Cure, Care, GGZ en Jeugdzorg belicht.

Tickets zijn hier te koop! Bestel voor 3 april en neem gratis je collega mee!

TU Delft inpact contest June 2023

The TU Delft Impact Contest is an initiative of TU Delft Campus and TU Delft Centre for Entrepreneurship and offers students a platform to develop their entrepreneurial skills. They get support to transform innovative ideas into viable business ideas, in co-creation with a broad range of industry experts such as ASML, VO Patents & Trademarks and Siemens. After several networking events and numerous interactive workshops, the spectacular Grand Finale will take place in June 2023. 

Sponsoren