Congressen

CCE 2023

Dit is aankomend jaar hét carrière evenement voor KT’ers, TM’ers en andere medisch-technisch geïnteresseerde studenten organiseren. Deze mooie dag zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart 2023. Op deze dag zal duidelijk worden welke mogelijkheden er allemaal zijn na het afronden van je studie. Er zal een informatiemarkt zijn met verschillende bedrijven die je kunnen vertellen wat je bij hun zou kunnen betekenen, en er zullen sprekers als afgestuurde TM’ers komen die wat gaan vertellen over hun carrièrepad. Op deze manier is het mogelijk om in aanraking te komen met de arbeidsmarkt en wij hopen zo studenten te prikkelen en te inspireren over de toekomstmogelijkheden van dit vakgebied.

Wij hebben er heel veel zin in en hopen jullie in maart te zien tijdens het evenement en op de borrel achteraf!

Meer informatie over inschrijven en deelnemende bedrijven is te vinden op onderstaande platforms.

 Instagram

 Linkedin

LIMSC 2023

Beste KT-studenten, 

Van 15 tot 19 maart wordt de 13e editie van LIMSC georganiseerd in het LUMC in Leiden. Tijdens LIMSC zijn er studenten van alle LUMC-studies aanwezig als crew, en omdat KT hierbij hoort, kunnen ook jullie je opgeven als LIMSC-crew. De crew helpt met het soepel laten verlopen van het programma, het rondwijzen van de deelnemers, en geeft uiteraard de mogelijkheid om niet alleen medestudenten uit het LUMC te ontmoeten, maar ook LIMSC deelnemers van over de hele wereld. 

Je opgeven als crew kan al vanaf één dagdeel, waarbij je zelf kan doorgeven wanneer je kan. De dagen dat er crew nodig is zijn woensdag 15 tot en met zaterdag 18 maart. Vóór LIMSC wordt er een informatieborrel georganiseerd in Hepatho, waar je uitleg krijgt over je taken. 

Je opgeven kan via een mailtje met daarin een korte introductie, verstuurd naar LIMSC@MFLS.nl

LIMSC is een unieke mogelijkheid om aan je eigen universiteit je netwerk te verbreden. We hopen jullie allemaal te zien in maart! 

Health Business Week 2023

Tickets voor Health Business Week nu beschikbaar!

Van 6 tot 17 maart 2023 vindt de Health Business Week plaats in Rotterdam. Tijdens deze week kunnen studenten kennismaken met verschillende organisaties en bedrijven uit de gezondheidszorg, denk aan farmacie, IT sector, medische hulpmiddelen, zorgverzekeraars, consultancies en ziekenhuizen. Vanwege de vele bedrijven uit verschillende takken van de zorg is dit evenement ook zeker interessant voor studenten Klinische Technologie. Daarbij hebben een aantal bedrijven al aangegeven op zoek te zijn naar technische studenten.   

Leer bedrijven kennen op verschillende manieren bij presentaties, workshops, netwerkborrels en bij informele activiteiten bij Mooie Boules en Seve! Naast de activiteiten van de bedrijven organiseren we ook een symposium over duurzaamheid in de zorg en een zorgdebat over vrije artsenkeuze. De opening van de Health Business Week op 6 maart bevat inspirerende sprekers en zal op een inspirerende locatie plaatsvinden. 

💜Voor meer informatie neem een kijkje op onze Instagram @healthbusinessweek2023 of onze website www.healthbusinessweek.com.

Een deelname kost €12,50 hierbij de ticketlink: https://www.healthbusinessweek.com/how-to-buy-a-ticket/.

TiiM congres 2023 NVvTG

Op 21 april 2023 zal de volgende editie van het TiiM congres plaatsvinden. Technologie en geneeskunde zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. De geneeskunde maakt dankbaar gebruik van steeds modernere technieken om de beste behandeling aan de individuele patiënt te kunnen bieden. Steeds vaker steken innovaties de kop op waarvan de medische meerwaarde en mogelijkheden onduidelijk zijn. Vaak gaat technologische vooruitgang harder dan de van oudsher evidence-based geneeskunde. Dit creëert een speelveld tussen geneeskunde en techniek, onderzoek en onderwijs, wet- en regelgeving, en de betrokkenheid van patiënten in hun eigen zorgproces. Het TiiM Congres beoogt deze onderwerpen en alle betrokken professionals bijeen te brengen; dit is het moment dat technisch geneeskundigen, innovators en artsen in contact komen met de industrie en met beslissers in de zorg. De nieuwste ontwikkelingen en de huidige stand van zaken worden belicht en bediscussieerd. Dit alles vanuit een medisch-technisch oogpunt.

Zorg & ICT in charge of the future 2023

Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van de zorg? Kom dan op dinsdag 13, woensdag 14 en/of donderdag 15 juni naar Zorg & ICT in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Je doet er kennis op over nieuwe technologieën voor de zorg. Actuele onderwerpen als virtuele zorg, cyber security, databeschikbaarheid, healthcare Internet of Things (IoT), artificial intelligence (AI) en zorg op afstand staan centraal ‘In charge of future’ tijdens
Zorg & ICT 2023.

Careerday Study Association Antoni van Leeuwenhoek

For the first time on Friday 3 March 2023, study association Antoni van Leeuwenhoek will organize a Careerday in the 3mE Faculty. 
During this day both medical and mechanical companies and students are able to connect. 
It will be a great opportunity to get in contact with potential employees, arrange an internship or graduation project.
Sign up via this link: https://forms.gle/u1yemSqoPi7en51q9

TU Delft inpact contest June 2023

The TU Delft Impact Contest is an initiative of TU Delft Campus and TU Delft Centre for Entrepreneurship and offers students a platform to develop their entrepreneurial skills. They get support to transform innovative ideas into viable business ideas, in co-creation with a broad range of industry experts such as ASML, VO Patents & Trademarks and Siemens. After several networking events and numerous interactive workshops, the spectacular Grand Finale will take place in June 2023. 

Bedrijven

Medical DeltaVvAAAethonSiemens Healthineers