112 bellen workshops

Lieve KT’ers en TM’ers,

Vind jij het leuk om met kinderen om te gaan? En lijkt het jou leuk om iets te doen voor het Rode Kruis? Dan is dit echt iets voor jou! Het Rode Kruis zorgt ervoor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leert hoe ze anderen kunnen helpen. Ook kinderen kunnen in situaties komen dat ze hulp in moeten schakelen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat, als ze in zulk soort situaties terecht komen, ze wel weten wat ze moeten doen. Daarom organiseert het Rode Kruis ‘112-bellen’ workshops. De workshops duren een uur en er wordt ingegaan op de volgende vragen:

  • Wat kan je doen bij een ongeval?
  • Wanneer is het een noodgeval en moet je 112 bellen?
  • Wat doet de centralist die je aan de lijn krijgt?
  • Durf en kan je 112 bellen?
  • Hoe kan je hulp bieden?

De workshops worden door twee vrijwilligers gegeven volgens een vast lesprogramma. Er is voor de vrijwilligers een instructie voorafgaande aan de workshops en een uitgebreid omschreven lesprogramma. De workshops worden overdag gegeven en vaak meerdere achtereen sluitend.

Het leek mij handig om, met een groep enthousiaste KT’ers, hier een gezamenlijke instructie voor te organiseren en een groep aan te maken waarin iedereen kan aangeven of ze een workshop kunnen geven als die staat ingepland. De workshops worden gegeven aan basisschool klassen in Delft en omgeving. Dit zal vanaf na de zomer beginnen, maar mogelijk kunnen we de instructie al voor de vakantie plannen. Als je je inschrijft zit je nergens aan vast je kan gewoon zelf aangeven of je kan.

Wat zit er voor jou in?

  • De kans om op een speelse manier respect en hulpbereidheid te vergroten
  • De voldoening dat je iets kunt betekenen voor de maatschappij, waarbij je gebruik maakt van je talent, kennis en ervaring en waarin je jezelf verder kan ontplooien.
  • De kans met kinderen te werken

Lijkt jou dit iets? Vul het onderstaande formulier in.

Velden met een * zijn verplicht.

Interesse 112 workshopsBedrijven

VvAAStaffYou