Leiden Leadership Programme

Leiden Leadership Programme – honoursprogramma voor masterstudenten
In het LLP werk je als masterstudent aan je persoonlijke leiderschapsontwikkeling. De vaardigheidstrainingen bieden je meer inzicht in jouw sterke en zwakke punten en meer inzicht in het effect van jouw gedrag op anderen. De praktijkopdracht leert je hoe een organisatie werkt van binnenuit. De perfecte voorbereiding op jouw carrière! Op maandag 14 mei en woensdag 23 mei organiseert het LLP een meeloopdag in de Sterrewacht in Leiden– hiervoor nodigen we je graag uit. 
 
Meeloopdagen 14 en 23 mei van 17.30 – 20.00 uur in de Oude Sterrewacht
Tijdens de meeloopdagen krijg je een goed beeld van het LLP: er is een proefseminar met een interessante praktijkspreker, een proeftraining en er zijn korte presentaties van de docenten en studenten van het programma.

Voor meer informatie over het programma en om je aan te melden voor de meeloopdag verwijzen wij je naar dit nieuwsbericht.

Voor wie?
We zoeken een groep studenten met diverse achtergronden en interesses die zich in het volgende herkennen:

  • Motivatie en ruimte om naast de universitaire masteropleiding in Leiden, Den Haag, Delft of Rotterdam een intensief extra traject te volgen
  • Ambitie om je vaardigheden te ontwikkelen in een uitdagende praktijkomgeving
  • Belangstelling om over de grenzen van je eigen discipline te kijken en met studenten uit andere vakgebieden samen te werken
  • Bereidheid tot kritische reflectie op je eigen ontwikkeling
  • Goede studieprestaties in de bacheloropleiding of een verklaring waarom deze ontbreken.

Het programma

In het LLP werk je aan de ontwikkeling van leiderschap in theorie en in praktijk. De belangrijkste onderdelen in het programma zijn:

  • Assessments waarin jouw leiderschapscapaciteiten en –ambities in kaart worden gebracht.
  • Praktijkopdracht: in een organisatie of bedrijf werk je in multidisciplinaire teams van 4 studenten aan een complex vraagstuk. Organisaties die deelnemen aan het LLP zijn onder andere: de gemeente Leiden, KPN, Oxfam Novib, Politie, NS en Amnesty International. Elk studententeam wordt vanuit de universiteit begeleid door een docentcoach.
  • Vaardigheidstrainingen: trainingen in vaardigheden die belangrijk zijn voor diverse aspecten van leiderschap en je stimuleren om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Onder andere onderhandelen, conflicthantering en motiveren komen aan bod.
  • Seminars: in een aantal thematische seminars verdiep je jouw kennis over leiderschap in dialoog en discussie met aansprekende experts en succesvolle leiders.

Kijk voor meer informatie op www.leadership.leidenuniv.nl

 

Als je vragen hebt over deze mail of het programma kun je contact met me opnemen via leadership@ha.leidenuniv.nl, of telefoonnummer 071-5271999.

Bedrijven

Medical DeltaVvAA