DonaCie

Lieve KT'ers,

Dit jaar gaan wij KT’ers met de DonaCie de Nederlandse Cystic Fibrosis stichting steunen!

Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte, is een genetische aandoening waarbij men heel taai slijm produceert. Op de lange termijn lopen patiënten onomkeerbare beschadiging op aan de longen en ontstaan er ook stoornissen in andere organen. Hierdoor hebben CF-patiënten een levensverwachting van rond de 40 jaar. CF is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. Meer dan een half miljoen mensen in Nederland zijn (ongemerkt) drager van het CF-gen, er wordt dan ook bijna iedere week een baby met CF geboren.

De Nederlandse Cystic Fibrosis stichting zet zich in voor patiënten met CF, door onderzoek te steunen naar nieuwe therapieën en medicijnen. Ook proberen ook de lengte en de kwaliteit van leven van patiënten te bevorderen.

Hoe gaan wij geld ophalen voor ons goede doel?

Dit jaar zullen een aantal klassiekers van vorig jaar terugkomen, maar ook zullen er nieuwe dingen georganiseerd worden! Hieronder een greep uit de activiteiten die wij gaan organiseren:

  • Schminken en eten voor de eerste EpiCie Borrel!
  • Een tentamenlunch: met lekker eten, kun je beter leren!
  • Het DönerDönerCie-Diner, wat is nou gezelliger dan sober, niet midden in de nacht eens uit te vinden hoe die Döner nou echt smaakt.
  • Trek in mei je hardloopschoentjes maar weer aan: we gaan ook nog even sportief doen en al die calorietjes er af rennen bij de Batavieren race!
  • Op de ouderdag zullen wij proberen donaties te werven van ouders met een leuke act of een leuk verhaal.
  • Verder hopen we nog allerlei andere leuke dingen te organiseren en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Mochten jullie nog leuke ideeën hebben, dan laat het ons vooral even weten door een reactie te plaatsen op Facebook of een mailtje te sturen.

Natuurlijk kan je altijd ook direct doneren aan NCFS via onze link: https://acties.ncfs.nl/team/donacie-18-19.

Groetjes,

De DonaCie 18’-19’

Leden DonaCie
Voorzitter Edwin Klinkenberg
Secretaris Eline van der Hoek
Penningmeester Rebecca Mes
Commissaris Promo Evi Ritmeester
Commissaris Extern Lara Ruules
QQ'er Thomas Poldervaart
Contact donacie@variscopic.nl

Bedrijven

VvAAABN AMRO