Nieuws

Delft en Rotterdam slaan de handen in één

Scope editie 3
24 juni 2020

Om grote maatschappelijke uitdagingen aan te gaan willen de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en de TU Delft hun wetenschappelijke samenwerking structureel uitbouwen op het gebied van Health & Technology. Dit hebben de universiteiten bekend gemaakt bij de viering van de 178e Dies Natalis van de TU Delft op 10 januari. De Rectores Magnifici van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft, professor Engels en professor van der Hagen, vertellen hier meer over in Scope.

Een aantal quotes uit het artikel in Scope.:

"We zien in de wetenschap een verschuiving in de manier waarop er naar complexe, in elkaar grijpende uitdagingen (zoals in de gezondheidszorg) wordt gekeken. Dat gebeurt steeds minder vanuit vakgebieden die naast elkaar opereren, maar steeds meer door als het ware met elkaar versmolten expertises, zodat er nieuwe kennisgebieden uit kunnen ontstaan."

"Het Corona Super Project is een samenwerkingsverband om de huidige pandemie, en eventuele toekomstige epidemieën, te kunnen bestrijden. Ook hier slaan TU Delft en het Erasmus MC de handen ineen om kennis te vergaren over onderwerpen uiteenlopend van de modellering van ziekteverspreiding tot het ontwikkelen van beslissingstools voor te nemen maatregelen."

Het volledige artikel lezen? Bekijk snel Scope. online!