Nieuws

Variscopic in beweging!

10 maart 2021

In deze nieuwe tijden waar iedereen online onderwijs volgt, veel achter zijn of haar laptop zit en niet alle sporten mogelijk zijn, vinden wij het belangrijk om toch in beweging te blijven. Bewegen en een actief leven zorgt namelijk voor: een betere concentratie, een beter geheugen, minder kans op depressie en een betere nachtrust. Dat kunnen wij studenten wel gebruiken. 

In de maand maart hebben wij zeven sportchallenges bedacht om fitter te worden. De challenges lopen op in moeilijkheidsgraad, zodat het toegankelijk is voor alle niveaus. Klik hier voor de sportchallenge van maart.

Ook zijn we begonnen met het gebruik van Ommetje. Dit is een app van de Hersenstichting, ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na een wandeling een interessant feitje. Voor ieder ommetje van minimaal twintig minuten krijg je punten. Het is heel leuk om te horen dat door de strijd met medestudenten mensen toch nog maar een rondje gaan lopen om in het klassement te blijven.

Goed bezig en blijf bewegen!