Nieuws

Hoe gaat het?

01 april 2021

Wellbeing is een veelbesproken onderwerp de laatste tijd. Dit is ook logisch, want het gaat nou eenmaal wat minder met de gemiddelde student. De wereld is nog steeds dicht, onderwijs is online en studeren moet nog thuis. Uit het eerste jaarlijkse onderzoek van Caring Universities lijken studenten tijdens de coronacrisis meer last te hebben van psychische klachten zoals angst, stress en stemmingsklachten dan daarvoor, meldt de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook geven ze aan last te ondervinden van de pandemie en de genomen maatregelen op het gebied van studievoortgang en geestelijke gezondheid. 

Gelukkig worden door universiteiten en andere partijen alle zeilen bij gezet om het studentenwelzijn in deze moeilijke tijd te verbeteren. Zo is er het platform 'Gezondeboel'. Deze kan je hier vinden op de website van de TU Delft. Gezondeboel biedt een heleboel verschillende programma's, zoals hoe je beter kunt ontspannen, een 'stress les', hoe te stoppen met keuzestress, maar ook balans houden tussen privé en werk, hoe goed te communiceren en hoe om te gaan met emoties. Zo zijn er 34 Nederlandse programma's te vinden. 

Verder biedt de TU Delft begeleiding van studentpsychologen. De inloopspreekuren zijn in de lunchpauze (12:45 uur) van maandag tot en met vrijdag. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is dezelfde dag vóór 11:00 uur een consentformulier invullen. Tijdens dit inloopspreekuur kun je terecht voor korte vragen en biedt de studentpsycholoog passend advies. Vervolgens is er de mogelijkheid om een plan op te stellen voor een maximum van twee vervolgafspraken. Klik hier voor meer informatie. 

Ook kan je terecht bij de studieadviseurs voor advies over persoonlijke en studiegerelateerde problemen. Als je verwacht studievertraging op te lopen is het zeker slim om dit met ze te bespreken, wellicht kunnen ze iets voor je betekenen. Hier kan je meer vinden.

Kan je door de bomen het bos niet meer zien, en weet je even niet waar je terecht kan? Schroom dan niet om de Varisphone te whatsappen (0683136848), zo kunnen wij je doorverwijzen naar de juiste persoon.