Nieuws

We zijn jarig!

15 april 2021

Vandaag is de Dies Natalis van Variscopic. 7 jaar geleden, op 15 april 2014, is S.V.K.T. Variscopic opgericht. Dit betekent dat wij onze 7e verjaardag vieren! En dat is natuurlijk reden voor een feestje.
Daarom organiseren wij, met de hulp van een hele hoop commissieleden, komende week, van 19 t/m 23 april de diesweek. Dit is een feestweek boordevol leuke activiteiten!

Op maandag organiseert de LAC, de Lagerhuysch Activiteiten Commissie, een jeneverproeverij. Dit is hun allereerste activiteit! Leden konden 7 jenevers kopen die ze thuisgestuurd krijgen. Op maandag is het Lagerhuysch beheer online aanwezig om meer informatie te vertellen over welke jenevers je voor je hebt. De pakketten zijn zelfs zo ingericht, dat je kunt raden welke jenever je proeft! Een feestelijke activiteit passend bij een feestelijke week.

Op dinsdag is de EpiCie aan de beurt. Zij organiseren 'Vind je conneKTie', een activiteit waarmee je je mede-KT'ers (beter) kunt leren kennen! Misschien is het ook wel mogelijk om het komende kandidaatsbestuur beter te leren kennen..........

Woensdag heeft de SenescenCie het Canadese bedrijf Kardium gestrikt. Zij zullen iets vertellen over innovaties voor de behandeling van atriumfibrilleren. Ook kunnen mensen terecht als ze benieuwd zijn hoe het is om na hun studie te gaan werken in het buitenland.

Donderdagmiddag geeft de DonaCie je de ruimte om een nieuwe (corona)hobby op te pakken: schilderen! In echte Bob Ross-style, met een doek voor je en een kwast in de hand, neemt de commissie je mee met een artistieke reis en leren ze je de échte les van het schilderen: om er altijd plezier mee te hebben.

Donderdagavond verandert de setting van artistiek naar professioneel, wanneer Mo van Integrand (online) langskomt om ons de ins en outs te vertellen van de curriculum vitaes. Er zullen tips & tricks aan bod komen, en wie weet sleep jij over een paar jaar je droombaan binnen met je opvallende CV!

Vrijdag is de laatste dag van de diesweek en zullen we eindigen met een knal. Bestuur 7 zal de huizen langsgaan met het heuze VaRad van Fortuin. Er zijn grote dingen te winnen, maar ook te verliezen! Zul jij een gratis snack winnen of een influencer mogen spelen, of landt het rad voor jou niet zo voordelig en eindig jij op de sportopdracht? Het lot bepaalt! Durf jij het aan?

Zoals je kunt zien is er in de eerste week van het mooiste blok van het jaar (blok 7) genoeg te doen. En naast dat de activiteiten op zich al heel leuk zijn om aan mee te doen, is er nóg een reden om zoveel mogelijk feestelijkheden mee te pakken. Er is namelijk een (online) diesweek strippenkaart, waarmee je foto's kunt verzamelen van elke activiteit, net als een soort plakboek. Hoe meer foto's je verzamelt, hoe leuker je kaart eruit ziet natuurlijk! En als je bij minimaal drie activiteiten bent geweest en dit ook kunt laten zien op je strippenkaart.... Geven wij jou als kadootje korting op alle Variscopic merch! 

Het is natuurlijk belangrijk dat je trots bent op Variscopic. Dit kan je het best laten zien door middel van onze merch! Wij verkopen niet alleen weer de vertrouwde Varisokken, kaartspellen, ledendassen en Variskapjes, maar ook nieuwe items. Via instagram hebben we gevraagd om jullie input voor deze nieuwe items. We hebben naar jullie geluisterd en de nieuwe items zijn….. badslippers en rietcycles!

Via deze link kan je de merch bestellen. Tot in de diesweek!