Nieuws

Welzijn in coronatijd

David van de Groep
09 maart 2022

Na twee coronajaren is het ‘gewone’ leven inmiddels weer meer opengesteld. Voor studenten kan de afgelopen periode zwaar zijn geweest, met veel alleen thuis studeren en weinig sociale contacten. Dit jaar wil het achtste bestuur daarom focus leggen op het welzijn van studenten in deze coronatijd en daarna. Het doel hierbij is dat het welzijn van studenten een bespreekbaar punt wordt, niet alleen binnen de universiteit, maar ook vooral tussen studenten zelf.

In de afgelopen maanden zijn er, met name rond tentamenweken, initiatieven gestart om studenten (even) te kunnen laten destressen van het studeren. Zo zijn zo gauw het weer kon de tentamenlunches weer opgestart, om even met je mede-KT’ers te kunnen ontspannen. Ook is er weer fruit op het hok in tentamenweken en is er speciaal voor de winter warme chocomel te krijgen. Daarnaast is er gestart met het uitdelen van fruit na tentamens, waarbij je even een praatje kunt maken met mede-KT’ers die klaar zijn met het tentamen en je de tentamenstress direct van je af kan gooien.

Verder is er in Blok 5 ook gestart met studeeravonden, waarbij je in de avond samen met mede-KT’ers van jouw jaarlaag kunt studeren en elkaar vragen kunt stellen. Deze avonden hebben we geopend met het samen eten van pizza, waarna er lekker gestudeerd kon worden. Op deze manier wordt iedereen weer wat meer bekend met het samen studeren en het samen oplossen van problemen.

Als laatste staat er, samen met MFVR (geneeskunde Rotterdam), SURE (onderzoeksmaster geneeskunde Rotterdam) en Hooke (Nanobiologie), op 22 mei een welzijnsdag in Rotterdam op de planning. De precieze invulling hiervan zal later nog bekend worden, maar deze dag zal in het teken staan van ontspanning, het beter leren kennen van Rotterdam en van het bekendheid geven van studentenwelzijn.

Met deze activiteiten willen we je dus een momentje van ontspanning geven. Uiteraard is het goed om vol voor deze prachtige studie te strijden, maar let ook op jezelf en kijk om naar hoe het gaat met anderen.

Hopelijk tot snel bij de volgende studeeravond in blok 6!

Bedrijven

Medical DeltaVvAAAethonABN AMROSiemens Healthineers