U bent hier:

Erelid Frank Willem Jansen

12/05/2021

Sinds afgelopen vrijdag hebben wij een nieuw erelid erbij en dit is niemand minder dan Frank Willem Jansen. Frank Willem Jansen was tien jaar geleden mede-oprichter van onze prachtige studie Klinische Technologie en is nog steeds actief betrokken bij de opleiding. Vergelijkbaar met een typische KT’er, weet deze man niet van ophouden. Hij vindt veel dingen interessant, en is altijd bezig om innovatieve nieuwe ideeen tot werkelijkheid te brengen. Daarnaast houdt hij sinds een aantal jaar ook goed contact met de studievereniging, en kunnen
we hem altijd aanspreken als we iets nodig hebben in Leiden.

Frank Willem Jansen is de onderwijsdirecteur van Klinische Technologie in het LUMC en vertegenwoordigt zo onze opleiding  in het LUMC. Dit houdt in dat hij zich direct en indirect bezig houdt met grote zaken zoals de koers van het onderwijs van KT en kleine zaken zoals het ontvangst van de eerstejaars in Leiden. Om dit in perspectief te zetten: Terwijl hij dit allemaal regelt, is hij ook voorzitter van Medical Delta, gynaecoloog van beroep en hoogleraar aan zowel de Universiteit Leiden én de TU Delft.

Al met al, heeft hij ondanks zijn drukke agenda veel voor onze opleiding, en daarnaast de studievereniging betekend. Daarvoor zijn wij hem erg dankbaar. Daarom is bij de algemene ledenvergadering in september besloten om Frank Willem Jansen te vragen als erelid.

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Door middel van een smoesje hebben we hem gelokt naar de Burumazaal in het LUMC. Hij dacht er te zijn voor een interview over het onderwerp 'Wat is Klinische Technologie?’. Voorafgaand aan het interview gaf hij al aan liever een ‘gesprek’ te willen voeren dan een ‘interview’. En zo zijn Joris en Paul met hem in gesprek gegaan over wat een klinisch technoloog verschillend maakt van een geneeskundestudent. "Het sterke aan KT is dat je een stevige basis hebt, maar ook leert denken: hoe nu verder?", noemde Frank Willem al. Hij vond vooral het woord ‘creativiteit’ het best bij het beeld van een KT’er passen. Toen we hem vroegen naar de toekomst van een klinisch technoloog gaf hij het volgende advies mee: "Je moet gewoon je hart volgen in wat je doet. Ik maak mij geen zorgen over jullie toekomst." Deze input willen we dan ook zeker gebruiken om een duidelijker beeld te schetsen van wat Klinische Technologie inhoudt.

Langzaam maar zeker werd het onderwerp van het gesprek veranderd naar 'studievereniging' en vervolgens 'erelid'. We schrokken even toen Frank Willem Jansen zei: "Ik ben eigenlijk anti-erelid" Gelukkig zei hij hier direct achteraan: "maar gaandeweg vind ik het wel een heel mooi iets worden.", waardoor wij weer opgelucht adem konden halen. Het bleef niet alleen bij de woorden van onze voorzitter, maar middels een video spraken anderen Frank Willem ook toe waar zij aan dachten bij Frank Willem. Hierna kreeg hij dan eindelijk de lang verwachte Variscopic das en het gouden slangtang pinnetje. 

Kortom, het was een geslaagde middag waarin we een man met veel woorden toch even stil konden krijgen. 

Sponsoren