U bent hier:

Nieuws

14/06/2023

Ook dit jaar hebben wij ons best gedaan om Variscopic zo duurzaam mogelijk te laten draaien. Hiervoor hebben we weer het Zilveren Duurzaamheidslabel ontvangen van GreenTU!

Voorbeelden van initiatieven dit jaar zijn bijvoorbeeld het omdopen van de duurzaamheidswerkgroep tot GreenScopic. Omdat onze faculteit dit jaar geen officiële GreenmE kende was GreenScopic degene de kracht heeft gezet achter het wederom organiseren van een duurzaamheidsdag. In de sustainability week heeft GreenScopic in samenwerking met de andere studievereniging van 3mE een dag georganiseerd waarbij alle leden van de studieverenigingen, in Leiden, Delft en Rotterdam konden genieten van een vegan lunch tijdens een lunchlecture in het teken van duurzaamheid, voor elke studie een onderwerp die daarbij aansloot. 

We zijn dit jaar samen met GreenScopic intensief bezig geweest met het onder de aandacht brengen van het gebrek aan duurzaamheid in het curriculum bij het onderwijsteam en hebben gekeken naar manieren om dit meer te implementeren. Zo zijn we in gesprek gegaan met de betrokken personen in Rotterdam waar dit al in een verder stadium is. Als laatste zetten we GreenScopic in om advies te geven over het verduurzamen van onze grote evenementen. Het is voor een commissie niet altijd haalbaar om naast het organiseren van hun evenementen ook goed rekening te houden met de duurzaamheid hiervan. Hiervoor gaan we GreenScopic inschakelen.

Andere wist je datjes over duurzaamheid bij Variscopic. Er zijn vegan snacks te halen op het hok. Alle maaltijden zijn altijd vegetarisch (of veganistisch), daarbij draaien we binnenkort een pilot met biologisch geteelde producten voor onze lunchlezingen en tentamenlunches. We gebruiken bij Variscopic duurzaam papier, dit is niet het papier van de TU maar hier hebben wij onze eigen voorraad van. (Ook natuurlijk beschikbaar voor alle leden.) We zijn bezig met het verduurzamen van onze apparatuur op het hok (te beginnen met een nieuwe koelkast). Als laatste van dit rijtje (maar niet van wat we hebben gedaan), streven we naar het volledig uitroeien van het wegwerpservies, daarom kopen we servies in wat we zelf afwassen.

Sponsoren