U bent hier:

EJW Rewind

30/10/2023

EJW rewind!

De vakantie is voorbij en dat betekend dat Variscopic weer klaar is om haar nieuwe leden met open armen te ontvangen. Daarvoor zijn B9, KB10, de KoCo en natuurlijk de NuBeCo afgereisd naar boerderij de Kiek in het mooie Brabant. Na een jaar lang aan voorbereiding staat de NuBeCo te trappellen om te beginnen en kan KB10 niet wachten om hun aankomend eerstejaars te leren kennen. Als de aankomend eerstejaars, oftewel panda’s, arriveren kan het EJW écht beginnen.

Traditie getrouw begint de middag natuurlijk met wat kennismakingsspelletjes. Met zoveel nieuwe gezichten is het onthouden van namen een uitdaging. Het leren hiervan ging soms rustig tijdens het speeddaten, maar soms ook wat sneller tijdens het naamworstelen.

Na een heerlijk diner gemaakt door de KoCo, was het tijd voor een pub quiz om de panda’s aan de tand te voelen over hun Delft kennis. Wist jij bijvoorbeeld dat het standbeeld voor de aula een salamiworst voor moet stellen? Na het kraken van de hersenen was het tijd voor de befaamde biercantus! Het repertoire van de avond ging van het Wilhelmus naar Y.M.C.A naar natuurlijk Bloed (‘VO) zweet en tranen. Met de stemmen schor ging het feest na alle liederen nog vol enthousiasme door, tot de laatste panda’s afdropen naar de slaapzaal.

De volgende ochtend werd iedereen in alle vroegte uit bed getrommeld. KB10 stond in de verkoelende regen klaar om de ochtendgymnastiek te geven. Gewapend met regenboogzweetbandjes is er gejogd, gesquat, gedanst en natuurlijk geplankt. Het was een zware strijd maar uiteindelijk ging Bryan er met de winst en eeuwige roem vandoor.

In de middag brak gelukkig de zon door en kon de stucobaas wedstrijd beginnen! De panda’s moeten natuurlijk goed voorbereid worden op het studenteleven. Door middel van de college estafette, groot bierpong en de studenten tien heeft de NuBeCo hier zeker voor gezorgd. Na even bijkomen in de slaapzaal was het tijd voor dé commissiespellen middag. Bij de PerspiCo werden foto’s nagemaakt, bij de EpiCie sponsen gestreept en als hoogtepunt was er bij de LuCieTropie een levende sjoelbak! De zon scheen flink dus bijna alle panda’s zochten daarop wat verkoeling of spoten elkaar nat met waterpistolen.

Toen iedereen weer droge kleren aan had getrokken was het tijd voor een workshop van Gelijkspel. Deze workshop maakt de omgangsvormen rondom seks bespreekbaar. Aan de hand van verschillende situaties die in het studentenleven plaats kunnen vinden werd het gesprek hierover geopend. Na afloop stond de KoCo weer gereed met een heerlijke curry om de hongerige panda’s te voeden.

Een meer dan geslaagd weekend moet ook wel afgesloten worden met een KT-waardig feestje. De taps gingen open en de kaartspellen werden uit de tas gehaald. Langzaam kwam het feest op gang en werd er tot in de late uurtjes doorgepakt. Het opstaan de volgende ochtend was dan ook wel een dieptepuntje. Maar na flink wat schrob werk zaten alle panda’s voldaan terug in de bus naar Delft.

Sponsoren