‘Als je het idee hebt dat je iets extra’s naast je studie wilt doen en je jezelf wilt verbreden, ga dan het Honours Programme doen.’ Zo heb ik de beschrijving van het HPB onthouden en dit sprak mij erg aan; ik wilde de uitdaging graag aangaan! Ik vind het heel leuk om vakken te volgen waarin iedereen van de TU dezelfde mindset heeft. Ik volg het vak van de faculteit Technische Bedrijfskunde: ‘Leadership in a complex world’. |
Een hele belangrijke tip die ik kreeg aan het begin van het HPB was: zorg dat je een duidelijk plan hebt en weet wat je van je begeleider verwacht. Uit de KT-colleges merkte ik op dat artsen vaak problemen voorleggen en dat kunstmatige intelligentie vaak als ontwikkeling voorkwam. Ik zag dat er aan de klinische kant vraag is naar het automatiseren van processen en met behulp van AI kan dat heel goed. Met begeleiders van de faculteit van Wiskunde en Informatica en begeleiders van het LUMC ben ik bezig met exploratief onderzoek: ‘Kunnen we een prototype ontwikkelen dat op basis van alle relevante patiëntendata een voorspelling doet of iemand van ondersteunende beademing naar gecontroleerde beademing moet gaan?’. Dat ik veel tijd kwijt ben aan het HPB is niet erg, want ik vind het leuk om aan mijn project te werken. Ook wil ik benadrukken dat je niet moet onderschatten hoe leuk het is om een interfacultair vak te volgen.
Het is heel verrijkend om even uit je KT-bubbel te komen. zelf moet doen, maar er zijn altijd wel enthousiaste begeleiders. Daarnaast vind ik het leuk dat je vakken volgt met TU studenten van verschillende faculteiten die een andere blik hebben op dingen. Je doet het HPB echt voor het project, want dat is gewoon het leukst!
Artikel uit SCOPE. editie 7. 2021-2022. Zie link hier.