U bent hier:

Eva de Lange

2e jaars BSc
Het leek mij heel leuk om een extra uitdaging aan te gaan, zeker omdat je in het Honours Programme van KT de mogelijkheid hebt om een project te doen. Dit sprak mij vooral aan om te kijken hoe het werk van een Klinisch Technoloog eruit zou kunnen zien. Nadat ik deel mocht nemen aan het HPB dacht ik wel even “Help!”, maar door de introductie van de faculteit werd veel duidelijk, bijvoorbeeld over hoe je begeleiders moest zoeken voor je project. Ik had net KT2301, Medische Beeldvorming bij grote Ziektebeelden, gehad en dat vond ik zo interessant dat ik Jifke Veenland heb gemaild. Zij was meteen enthousiast en heeft altijd iets liggen voor studenten.
Naast het vak ‘Can we cool the Earth?’ dat ik volg, ben ik bezig met een project in samenwerking met de embryologie-afdeling van het Erasmus MC. Tijdens een in vitro fertilisatie (IVF) behandeling is het moeilijk om de keuze te maken welke bevruchte eicel het meest geschikt is om teruggeplaatst te worden. Ik ben nu een tool aan het ontwikkelen zodat met deep learning de groei van een blastocyst gedurende de eerste dagen nauwkeurig gekwantificeerd kan worden.

Ik zou het HPB zeker aanraden als je nieuwsgierig bent. Je moet er rekening mee houden dat je veel zelf moet doen, maar er zijn altijd wel enthousiaste begeleiders. Daarnaast vind ik het leuk dat je vakken volgt met TU studenten van verschillende faculteiten die een andere blik hebben op dingen. Je doet het HPB echt voor het project, want dat is gewoon het leukst!

Artikel uit SCOPE. editie 7. 2021-2022. Zie link hier

Sponsoren