Over de vereniging

Variscopic is de studievereniging van de bachelor Klinische Technologie en de master Technical Medicine aan de Technische Universiteit Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam. De naam Variscopic is afgeleid uit de woorden ‘Varius’ (anders/divers) en ‘Scopeo’ (kijken). Dit omdat onze studenten anders kijken naar de medische en technische wereld en deze werelden samen laten komen.

In een wereld vol MRI-scans, automatische beademing, Da Vinci robotchirurgie, beeldverwerking en dialyseapparatuur is technologie niet meer weg te denken in de medische wereld. De komende jaren zal het door snelle ontwikkeling een steeds belangrijkere rol vervullen. Deze ontwikkelingen behoeven een nieuw soort professional; de medisch-technisch specialist (de klinisch technoloog/technisch geneeskundige), die zowel in de praktijk als in het onderzoeks- en bedrijfsleven inzetbaar is.

De driejarige master Technical Medicine biedt twee tracks aan: Imaging & Intervention en Sensing & Stimulation. De opleiding leidt op tot medisch-technische zorgprofessionals die zelfstandig technisch complexe patiëntenzorg kunnen leveren, nieuwe technieken goed kunnen evalueren met hun medische kennis en daardoor de schakel kunnen vormen tussen de techniek en de geneeskunde.

Als vereniging organiseert Variscopic vele activiteiten, zowel op educatief gebied als voor gezelligheid en brengen we ieder jaar een jaarboek uit. Daarnaast houdt Variscopic zich ook bezig met de onderwijskwaliteit van de opleiding, waar onder het kopje 'onderwijs' meer over te vinden is.

Bedrijven

VvAAABN AMRO